Can Grau

Què és Can Grau?

Can Grau és un espai fabril seu de l’empresa Anigami Aventures i del projecte de suport als creadors culturals, Can Grau Cardant Cultura.

El suport a la creació cultural es dona en un sentit ampli i a partir de diferents vessants: facilitant el disseny i la realització d’activitats, l’assessorament i la formació, el suport logístic i facilitació d’espais de creació. Un projecte integral que vol potenciar la creació cultural amb una relació dialèctica entre públic, creadors i entorn.

CULTURA

Can Grau genera i fomenta cultura entesa des d’una mirada àmplia i inclusiva: Estem parlant d’arts escèniques i musicals, d’assaig i creació literària, d’activitats de disseny especialitzat, fotografia i creació artística, d’audiovisual i multimèdia, de patrimoni, d’associacionisme i cultura popular; des d’una perspectiva interclasista i intergeneracional, transformadora i educativa.

ENTORN

Can Grau desenvolupa el projecte en coherència amb l’herència mediambiental, social, històrica i cultural del seu entorn directe. En primera instancia, el riu Ter al seu pas per Les Masies, Roda de Ter i Manlleu, ampliant a partir d’aquí a la resta de la comarca, el país sencer i si cal, internacional. El territori i la seva gent com a eix principal d’actuació.

ECONOMIA SOCIAL I SOLIDÀRIA

El model empresarial i cooperatiu de Can Grau adopta els principis i metodologia de l’ESS; comptant amb la col·laboració d’entitats, organismes i empreses que hi comparteixen els valors i principis. Un model d’economia circular sense ànim de lucre que situa el desenvolupament de la cultura, el respecte de l’entorn i el territori i les seves necessitats, al centre del projecte.