Ahir al migdia Cardant Cultura, Anigami Experiències i l’ajuntament de Masies de Roda vam presentar la primera Mostra d’Arts Aèries i el projecte Cardant Cultura als mitjans de comunicació.

Pep Padrós, gerent d’Anigami, va obrir la presentació posant en valor l’espai fabril de Can Grau i la seva història, «abans aquí s’hi cardava fil i ara hi cardem cultura», va dir. Padrós va emfatitzar la importància del territori i que a Osona hi pugui haver un espai amb aquestes característiques i que ofereixi aquests serveis: «som d’aquí, estimem aquesta terra i volem que a la comarca els creadors tinguin un espai per a poder crear cultura».

Aquest dissabte a partir de les 18h de la tarda a Can Grau s’hi durà a terme la primera mostra d’Arts Aèries a dos metres sobre terra, una iniciativa «única i pionera», segons va explicar Pep Padrós. Hi actuaran artistes que ja estan fent residència a l’espai fabril com La Fura dels Baus, Guillermina Brandauer o Flying Pikmis. Al cartell també hi ha el pintor Toni Ortiz i un grup de música, Svalbar.

Ricard Vilaregut va explicar l’objectiu del projecte Cardant Cultura: «volem aportar a la cadena de creació dels artistes allò que els fa falta i això ho podem fer amb l’espai fabril, creant xarxa o oferint d’altres recursos. Es tracta de fer vestits a mida». El projecte que ha rebut finançament de la subvenció Singulars de l’Economia Social i Solidària per a fer-ne la prova pilot, té per objectiu ser una cooperativa integral amb socis de tres tipus: usuaris, col·laboradors i promotors.

Per la seva banda, Aida Canal, regidora de Cultura de l’ajuntament de Masies de Roda, va agrair que al municipi hi hagi «una empresa tant emprenedora i consolidada com Anigami i que es porti a terme un projecte tant singular com Cardant Cultura», també va reivindicar «som un poble rural i no per això vol dir que no hi puguin haver iniciatives tant ambicioses i potents com aquesta».

Podeu consultar a la web totes les actuacions de la primera Mostra d’Arts Aèries i tota la informació sobre Cardant Cultura.

A la pàgina d’inici us podeu inscriure a la Mostra!